ELS MEUS RECORDS DE JOVENTUTS UNIDES: MOLT MÉS QUE MÚSICA

Marutxi Ballester 

Els meus records de Joventuts Unides estan lligats al Club Juvenil i a mossèn Àngel, que en va ser un dels principals impulsors. Ens reuníem a la casa de l’abadia i féiem moltes activitats culturals i esportives, però sobretot lligades a la música. Paral·lelament, un grup de joves, molts d’ells del Club Juvenil, a més d’aprendre música, cantaven a missa i a poc a poc va sortir la idea de crear una coral, un conjunt instrumental i més tard una escola de música.

I aquí, Andreu Martínez va jugar un paper fonamental. Era i ha estat sempre un gran amant de la música, i tots li hem d’agrair el naixement de Joventuts Unides i tot el que ha representat posteriorment per a la música i per al nostre poble.
Concert de Nadal 1973. Marutxi
feia la presentació del concert.
Personalment, vaig ser membre de la Coral des del principi, i vaig tenir el goig que els meus fills fossen alumnes de l’escola de música durant molts anys. Totes les vivències amb Joventuts Unides formen part del nostre creixement personal i ens han ajudat no sols a conèixer i estimar la música, sinó també a adquirir valors socials, culturals i d’identificació amb la nostra llengua i la nostra terra.

A Tortosa, el 1992. D'esquerra a dreta, davant:
Neus Gimeno, Ma. Carmen Garcia, Júlia Muñoz i
Maria Unió; darrere: Eva Queralt i Marutxi Ballester.
Vull felicitar Joventuts Unides i totes les persones que durant estos 50 anys de vida han ajudat a fer gran una entitat que forma part de la personalitat del nostre poble i que ha deixat una llavor que fructifica en cada nou membre que hi forma part. Una llavor que no sols és música, és molt més, i això ho podem dir tots els que n’hem format part.

MARUTXI BALLESTER
Excantaire de la Coral Polifònica
Exalcaldessa de la Sénia

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

HONOR SOCIETAT 2023, UN GRAN HONOR PER A JOVENTUTS UNIDES

PUJA LA NIT COM UN HIMNE DE SAFO. Record i agraïment d'un Concert de Sant Jordi

MUNTANYES DEL CANIGÓ

M'AGRADA LA CORAL!

ANSELMO: EL CAMÍ DELS HEROIS