MOSSÈN SUÑÉ EN EL RECORD

Avui hem conegut la notícia que mossèn Suñé ens ha deixat. Des de la Sénia, aquest poble que ell va estimar tant, i des de Joventuts Unides, aquesta entitat que ell va acollir a casa, com un veritable pare, ens unim al dol de la seua família i volem retre-li, en certa manera, el nostre petit homenatge. Ho fem amb una pluja de records que ens vénen al pensament:

1991. Claustre de l'escola de música amb berenar. D'esquerra a dreta: Andreu Martínez, Albert Queralt, Teresina Suñé, Cristóbal Suiñé, Rosa Vinyals, Lledó Barberà i Gregori Mestre. A la casa abadia, a l'aula de dins, vora les finestres que donen al riu.
La seua salutació amb una forta estrebada de mans; el cigar a la boca; la seua veu imponent; el despatx: un desordre amb perfecte ordre; els parlaments després dels nostres concerts; les misses i les novenes de Pallerols; l'orgue; les dos Trobades d'Animadors de Cant que va acollir; els pelegrinatges a Montserrat; els viatges a Roma; mossèn saludant els xiquets: tots es paraven a donar-li la mà; mossèn i la seua germana Tresina, sempre amable i riallera; mossèn i el violoncel·lista de la jove orquestra de Múnic que va acollir a casa seua, amb qui parlaven en llatí; mossèn saludant el P. Gregori i el P. Abat Cassià en les seues estades a la Sénia per inaugurar o celebrar l'orgue, o durant les Trobades...

Mossèn Suñé restarà sempre amb nosaltres perquè, amb moltes altres persones, Joventuts Unides existeix gràcies a ell. Quan es van fer obres per renovar el terra de la casa abadia i canviar-ne les rajoles, Càrol Allepuz va tenir la pensada de guardar-ne diverses: dos les tenim penjades a l'aula gran de la nova escola de música. Ella mateixa hi va donar tot el significat: Aquelles rajoles tenen les petjades de tanta i tanta gent que havia passat per Joventuts Unides; petjades alegres de xiquets contents, petjades cansades de gent més gran... Avui podem dir que tenen, sobretot, les petjades de mossèn Suñé. I les tenim presents cada dia, mentre fem música, al costat del piano de cua, al nostre costat.

Gràcies, Mossèn Suñé. Amb nosaltres sempre!




Comentaris

kamon llopis ha dit…
era el mosen de les tres M M M misa matrimoni y mesa ere un bon comensal y bon tertulia
Unknown ha dit…
Desde 1951 han estat 65 anys de servidor del Senyor i de la gent amb senzillesa i alegria.
Segur que des d'on estigui ens porta a tots al Cor, a l'igual que natres a ell.
En nom de tota la família agraïm les vostres mostres d'afecte cap al tiet.
JOVENTUTS UNIDES ha dit…
Ens unim a vosaltres amb aquest mateix sentiment. Moltes gràcies.

Entrades populars d'aquest blog

HONOR SOCIETAT 2023, UN GRAN HONOR PER A JOVENTUTS UNIDES

PUJA LA NIT COM UN HIMNE DE SAFO. Record i agraïment d'un Concert de Sant Jordi

MUNTANYES DEL CANIGÓ

M'AGRADA LA CORAL!

ANSELMO: EL CAMÍ DELS HEROIS