XXVII APLEC DE CORALS DE CASTELLÓ

AVEL·LÍ FLORS  


Un any més hi ha hagut la trobada de grups corals, que patrocina  l'ajuntament de la ciutat de Castelló de la Plana, enguany organitzada pel Cor Pentecosta, des de fa molts anys, un cor amic vostre. Des del primer moment vam tenir clar que Joventuts Unides de la Sénia havia de ser la coral invitada. I així ho consensuàrem amb el vostre cor a través del director de la vostra escola de música, l'Albert Queralt. Oriol Plans, director de la vostra coral, triava feliçment, com a cançó comuna, la Cançó de l'instant, una composició bellíssima amb lletra de Miquel Desclot i música de Josep Vila. Des del primer moment, els grups de Castelló la trobaren encertadíssima, i ens posàrem a assajar-la per al dia de la celebració.



El nostre cor Pentecosta és una agrupació coral que nosaltres considerem filla de la coral de Joventuts Unides i de la seua escola de música, amb la qual entràrem en contacte la dècada dels noranta del segle passat i començaments del segle actual. D'esta coral aprenguérem a cantar millor i a millorar-ne el repertori fins a cantar, per exemple, el Magnificat d'A. Vivaldi o la Missa brevis de J. Haydn. A imitació de l'escola de música de la Sénia, inciàrem també a Castelló una escoleta paral·lela (amb el mètode de Segarra per al llenguatge musical) que arribà a aplegar prop de cent alumnes. Pel seu compte el cor Pentecosta, a començaments dels anys dos mil, ha anat fent el seu camí, molt centrat en la música religiosa, provant de solemnitzar l'única missa que es fa en català a Castelló, a les 11 del matí dels diumenges i solemnitats, a la cocatedral de Santa Maria. A més a més, el nostre grup s'ha anat atrevint amb molta musica clàssica, cantant tots els responsoris de Setmana Santa de Tomás Luis de Victoria o el Miserere de V. Goikoetxea. I, per esta familiaritat, l'associació Josep Climent distingia el vostre iniciador i director, Andreu Martínez, amb l'Honor Pentecosta 2013, en el mateix monestir de Montserrat, on s'hi havia reclòs religiosament.


En contacte amb els bons amics de la coral Garcia Julbe de Vinaròs i el seu director, Rossend Aymí, comptant ara amb un bon grup de corda i bones solistes ens vam atrevir a cantar les corals del Messies de Händel. Després hem seguit fent camí, discretament, oferint els concerts tradicionals de Nadal, Setmana Santa i pentecosta, amb repertoris variats, part del llegat comú i part de novedós de la mà de la directora Ada Moliner.


El dia 30 d'octubre d'enguany ha estat un dia gran per a nosaltres, sobretot pel retrobament amb tan bons amics com la coral de Joventuts Unides. Sou els mateixos de sempre, amb la vostra característica bonhomia; i ara amb un director que enamorà tots els cors que participaren en l'aplec, per la seua simpatia i la tècnica de cantar que ens ensenyà. També ens colpí especialment la vostra Cançó a Mahalta, que triàreu com la vostra peça de repertori, un text ple de tendresa, una música tan emotiva i una harmonització tan encertada, tan perfecta. Era, per nosaltres, la cirereta que tancava un Aplec que no oblidarà cap de les corals participants que, recordeu-ho, amb el cor Pentecosta, eren onze: la Coral Ad libitum, la Coral Joan Ramon Herrero, el Cor Resurrexit, l'Ensemble vocal Varadero, la coral Veus atrevides, el Cor Innuendo, l'Orfeó de la Universitat Jaume I, la Coral polifònica de sant Pere del Grau, la coral Veus de Lledó i el Coral Vicent Ripollés. La vostra actuació va ser un bellíssim final de festa!



Ens feu pena veure-vos pujar a l'autobús que us tornava a casa. Hauríem preferit fer el vostre mateix camí, per seguir-vos, com en tantes altres coses que us hem anat al darrere. Esperem que un dia puguem fer alguna activitat conjunta, concertar alguna trobada, establir amb vosaltres algun contacte que mantinga i augmente la comunió de pensament i de sensibilitat que ens agermana. Des de Castelló, una forta abraçada d'agraïment. 


Avel·lí Flors Bonet

COR PENTECOSTA

Castelló de la Plana, 2 de novembre de 2022

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

HONOR SOCIETAT 2023, UN GRAN HONOR PER A JOVENTUTS UNIDES

PUJA LA NIT COM UN HIMNE DE SAFO. Record i agraïment d'un Concert de Sant Jordi

MUNTANYES DEL CANIGÓ

M'AGRADA LA CORAL!

ANSELMO: EL CAMÍ DELS HEROIS