APLEC DE CORALS DE CASTELLÓ: SATISFACCIÓ I AGRAÏMENT

ORIOL PLANS I FUSTÉ   

Diumenge dia 30 d’octubre, la Coral Polifònica vam participar a l’Aplec de Corals de Castelló. Va ser una trobada molt emotiva i de la qual, passats ja uns dies, en guardo un record molt bonic. I perquè així fos, hi van intervenir molts factors.

Primer de tot, la invitació a participar-hi. És un orgull que pensin en la nostra coral, i és que l’amistat que uneix el Cor Pentecosta, la coral organitzadora, amb la nostra entitat ve d’anys enrere. En el meu cas, em sento afortunat de poder seguir nodrint-nos del llegat i la feina ben feta que va dur a terme Andreu Martínez.

En segon lloc, l'organització de la jornada. No va ser necessari acudir a preguntar gaires dubtes que poguessin sorgir perquè les indicacions eren clares, però, si calia, sempre hi trobaves algú disposat a ajudar-te amb molt bona predisposició.

I no cal dir l’espai. Sovint alguns auditoris, malgrat que sembli increïble, tenen una acústica poc pensada per fer-hi música. L’auditori de Castelló disposa d'un escenari sobredimensionat que ens va permetre cantar amb comoditat tanta gent com érem i, sobretot, comptant amb una acústica ben agraïda.

El que particularment recordaré amb especial estima va ser poder conduir el taller de tècnica vocal i el cant comú. En el primer, volia treballar el que considero més interessant de cantar en grup, que és l’audició: ser capaç d’escoltar l’entorn i alhora modular la veu individual per assolir un resultat grupal aplicant tots aquells recursos que poden ajudar-hi. Així mateix, volia relacionar-ho amb el cant comú que treballaríem una estona més tard.

I finalment el concert. Aquest estava constituït per dotze peces, interpretades cadascuna d’elles per una de les corals participants. Em resultà curiosa la diferència entre les corals: a nivell de repertori, d’interpretació, d’edats, de colors de veu o d’acompanyaments. En el nostre cas, vam comptar amb la participació de Rut Queralt, sempre disposada a donar un cop de mà que fa lluir més el nostre treball.

Per acabar, m’agradaria agrair a totes i cada una de les persones que van participar a l’Aplec. En especial a Dolors Mas i Avel·lí Flors, que van fer fàcil i agradable una tasca complexa. Crec que absolutament tothom hi va posar un granet de sorra per xalar. I és que, si fos per mi, encara hi seria. Ai, que bonic que és ser músic! Mil gràcies a tothom!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

HONOR SOCIETAT 2023, UN GRAN HONOR PER A JOVENTUTS UNIDES

PUJA LA NIT COM UN HIMNE DE SAFO. Record i agraïment d'un Concert de Sant Jordi

MUNTANYES DEL CANIGÓ

M'AGRADA LA CORAL!

ANSELMO: EL CAMÍ DELS HEROIS