DIA 17. CANVI CLIMÀTIC

DIARI PERSONAL
Dilluns 20 d'abril
El riu Sénia. La peixera. (Foto: Mari Carmen Garcia)

Hola, diari!

Avui hem vist una mica el sol. Portem molts de dies que plou; sembla que des que ens hem quedat a casa que fa mal temps…; bé, o bon temps per a la terra, com diria el meu avi, que es mereix que no hi hagi tanta sequera com teníem fins ara. Ell sempre diu que les oliveres necessiten més aigua de la que plou últimament. Segur que el riu deu estar super bonic i el pantà també deu estar ple fins dalt de tot. Quina llàstima no poder anar a veure-ho! He vist per les xarxes socials que les comportes del pantà estan obertes i també vaig veure uns vídeos dels del Molí l’Abat on gravaven el riu: baixava amb una força impressionant. M’agradaria molt poder passejar pels voltants del riu i poder gaudir del paisatge i les olors que ens envolten. Ara que no hi podem anar, es troba molt a faltar tota la naturalesa que tenim al nostre voltant i que no apreciem quan ho tenim a l’abast.

Tot això em fa pensar amb el canvi climàtic; tothom en parla i no estic segura de si fem prou per a canviar la situació. El canvi climàtic pot ser un desastre si no actuem tots per a frenar-lo i que no vagi a més. També penso que, com que ara a causa del Covid-19 tothom ha parat, moltes fàbriques estan tancades i no hi ha tanta contaminació com hi havia quan tothom no paràvem per a res. La naturalesa ho ha agraït amb pluges i amb neteja de l’aire. Hauríem de reflexionar tothom i sobretot els polítics per a prendre mesures molt més dràstiques per a la millora del medi ambient i del nostre planeta. Hi ha països que no fan res de res perquè hi hagi menys contaminació i això no pot ser! M’agradaria molt un món net i sense contaminació! Per això penso que l’única manera si hem de millorar la qualitat del medi ambient és involucrar tot el món, sense excepcions.

Cuidem-nos, cuidem-lo! 

ALEXIA BARREDA SERRA
Alumna de 3r d'ESO






ENLLAÇOS D'INTERÈS 
Vegeu les audicions de final de curs a:

Comentaris

Aléxia, con tu dius, aconseguir un canvi climàtic és cosa de tots, des dels més humils fins als més poderosos. Hauríem de fer tot i més per tant de tirar endavant.

Entrades populars d'aquest blog

HONOR SOCIETAT 2023, UN GRAN HONOR PER A JOVENTUTS UNIDES

PUJA LA NIT COM UN HIMNE DE SAFO. Record i agraïment d'un Concert de Sant Jordi

MUNTANYES DEL CANIGÓ

JOVENTUTS UNIDES, PREMI CLAVÉ 2023

... ON SIGUEU, CANTEU I FEU CANTAR!