LA FLAMA DEL CANIGÓ

Fem un parèntesi en la publicació del Diari de confinament d'Alexia Barreda, que venim seguint durant gairebé tot el mes, perquè avui és un dia -i una nit- especial: és la nit de Sant Joan. A tots els seguidors d'Alexia, que cada tarda espereu a veure publicat el seu diari, us emplacem a tornar a seguir-la demà i durant els quatre dies que encara ens acompanyaran les reflexions d'Alexia.

Però avui -i demà- és Sant Joan: la nit de les foguerades, la nit de l'arribada de la Flama del Canigó al nostre poble, com arribarà també, igual que cada any i malgrat el Covid, arreu dels Països Catalans, fins a l'Alguer.



"La Flama del Canigò a l'any 1976 amb la inauguració per primer cop del peveter per part meva , president de Joventuts Unides en aquelles dates. Enguany es compleixen 43 anys d'història. Algunes persones ja no hi són .El nostre record per sempre." DANIEL CERVERA
Daniel Cervera va pujar ahir al seu compte de facebook tres fotografies històriques. Corresponien a l'any 1976, moment de la recuperació de la festa de Sant Joan  i l'arribada de la Flama del Canigó al nostre poble. Ell mateix, com a president de Joventuts Unides en aquell moment, va participar en la construcció del peveter, que va ser inaugurat justament aquell any. A les fotografies, es veu Dani encenent el peveter. I hi reconeixem altra gent que formen o van formar part de Joventuts Unides des dels inicis: mossèn Cristóbal Suñé, Mari Carmen Martínez i Domingo Caballer, entre molts altres.

Foto: Daniel Cervera

Foto: Daniel Cervera
Compartim també aquí aquestes fotos: com un homenatge a aquelles persones i a aquella època de somnis i d'esperances, d'anhels de llibertat i de recuperació de la llengua i la cultura catalanes. Han passat molts anys, i molts de nosaltres tenim avui en dia aquells mateixos anhels...

Que passeu un feliç revetlla de Sant Joan, la Festa Nacional dels Països Catalans. Que la Flama del Canigó ens il·lumine i ens guie, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, i fins a l'Alguer.

2020: Daniel Cervera recollint la Flama del Canigó a Vinaròs.

El Grup Dolçainer de Joventuts Unides acompanya cada any l'arribada de la Flama del Canigó a la Sénia. El so de la dolçaina ens retorna a la nostra tradició més antiga i genuïna.


2020. A l'esquerra, Josep Antoni Tíscar, recuperador de la Flama del Canigó el 2004 i que, des de llavors, ha anat cada any a buscar-la. A la dreta, Daniel Cervera, recuperador de la Flama del Canigó el 1976. Els dos, presidents de Joventuts Unides en sengles etapes. Tot un honor per a nosaltres, amics!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

HONOR SOCIETAT 2023, UN GRAN HONOR PER A JOVENTUTS UNIDES

PUJA LA NIT COM UN HIMNE DE SAFO. Record i agraïment d'un Concert de Sant Jordi

MUNTANYES DEL CANIGÓ

JOVENTUTS UNIDES, PREMI CLAVÉ 2023

... ON SIGUEU, CANTEU I FEU CANTAR!