DIA 5. COMPARTIR
DIARI PERSONAL
Diumenge 5 d'abril
![]() |
Foto: Alexia Barreda |
Hola diari!
Després de veure cinc mil vídeos pel YouTube i un munt de receptes, el meu pare s’ha decidit a fer pa, i ens ha involucrat a tots els de casa: la meva mare, la meva germana i a mi. És un procés molt llarg, ja que hi has de dedicar moltes hores. Primer es mesclen tots els ingredients per fer una pasta fina, fins que no s’enganxi als dits, i llavors s’ha de deixar fermentar moltes hores. Quan ja ha fermentat, es va pastant cada quaranta minuts i deixant reposar. Això s’ha de repetir durant tres vegades; per tant, ja han passat moltíssimes hores des que hem començat. Després, al forn està poca estona a diferència de tota la feinada de la fermentació, està durant uns vint o vint-i-cinc minuts. Quan surt del forn, encara ha de reposar mitja hora més. En aquest punt ja fa molt bona olereta tota la casa, però encara no ho podem tocar, hem de ser pacients. Quines ganes de tastar-ho!
He decidit que faré una llibreta amb totes les receptes que està fent el meu pare aquests dies de confinament, ja que és molt bonic tenir aquests records anotats. En algunes participem tots els de casa i en unes altres només el meu pare i la meva germana. Quan seré gran serà bonic compartir totes les receptes que tenia apuntades d’aquests dies i tornar a provar-ne alguna. Compartir és una de les habilitats importants que tenim els humans, ja que podem donar a altres persones alguna cosa, informació, consells, etc., per a gaudir-ho conjuntament o bé donar-ho a algú que ho pugui necessitar, sense demanar res a canvi. Si tothom compartís més amb la resta del món, crec que les coses serien millors, ja que no hi hauria tants nens sense menjar, ni tantes guerres, ni tanta diferència d’uns amb els altres. Per això, amb aquesta llibreta podré donar consells, gaudir els menjars amb els familiars i recordar tots aquests dies.
Per cert, el pa estava espectacular!!
Repetirem!
ALEXIA BARREDA SERRA
Alumna de 3r d'ESO
ALEXIA BARREDA SERRA
Alumna de 3r d'ESO
Comentaris