SENDERA DE CONCERTS (IV)
Crònica del nostre pelegrinatge
musical a Montserrat
Dimarts, 9 d'agost de 2016
1. La ruta: Cambrils - La Canonja
2. El concert: La Canonja
A la Canonja ens
allotgem a les escoles, un edifici voltat d'un gran pati amb arbres i pista
poliesportiva. El tècnic de cultura de l'ajuntament ens ve a rebre i val a dir
que no ens abandona durant tota la nostra estada; encara més, es preocupa
qui-sap-lo perquè no ens falte res dins del que ens pot oferir: ens netegen el
gimnàs on farem nit, ens preparen i netegen les taules que ens serviran per
dinar, sopar i esmorzar; ens deixen les claus del recinte sense cap problema,
intervé quan a les piscines ens posen problemes per entrar-hi... Un exemple
d'eficiència i de cordialitat!
3. Anècdotes
- Curiosament, a
l'església hi acudeix més públic del que teníem en un primer moment, tot i la
pluja i el canvi de lloc. Increïble!
- Estem molt contents
de la resposta de l'ajuntament i de la gent de la Canonja. L'encarregat del
manteniment de les escoles, que estava de vancances, va deixar-les
voluntàriament per venir-nos a atendre. En acomiadar-nos, vam donar una
samarreta al tècnic de cultura que tan bé ens havia acollit en senyal del
nostre agraïment.
- Un conegut nostre
ens fa una primera gravació i s'ofereix de venir el dia següent, a Vallbona de
les Monges, per fer una gravació més perfecta.
- Com a públic,
comptem amb el fill d'un dels antics cantaires de la coral polifònica, Ramon
Verge, que hi assisteix amb la seua família. Moltes gràcies.
4. Curiositats: Com mengem?
És un dels aspectes
que també cal tenir ben lligat abans de sortir si no volem passar-nos del
pressupost. I ho solucionem perfectament bé: combinem el menjar que portem, amb
el menjar de càtering, amb algun refregiri que ens ofereixen després dels
concerts i amb algun dia de restaurant. Els esmorzars són per compte nostre i
portem a la furgoneta tot el que cal: llets variades, sucs, cafè, cacau, pa,
pastes, fruita... En els altres àpats, ens adaptem. A l'Hospitalet, a la
Canonja i a Vallbona ens ofereixen refrigeri per sopar; a Vallbona i a
Montserrat dinem de restaurant; i la resta ho solucionem amb un càtering que
mengem en alguna sala que ens faciliten, o en algun bar que s'hi avé. D'acord,
sí: abunden les cremes de verdures i el llom amb salsa, no ho negarem, però el
cert és que fem un menú variat, prou sa, amb plats per a celíacs i
vegetarians... Sorprèn que, en tota la setmana, només mengem pasta en un àpat,
i encara en forma de cuscús! Això sí: es tornen imprescindibles un microones,
un fogonet i dos cafeteres, que ja portem de casa.
5. Opinions dels participants
ALBERT QUERALT: Gràcies al treball, dedicació i il·lusió de
tant gent que ha fet realitat una gran setmana.
MANEL OLLÉ: Entrareu a la història! Potser ja hi heu
entrat! Felicitats a tots, una abraçada i moltes gràcies per compartir amistat,
música, coratge i moltes altres coses a mans plenes!
Enllaços:
Comentaris