XXXV TROBADA GENERAL A LA SÉNIA (II)
LES TROBADES GENERALS DE 1987 I 1993.

"Hem de treballar perquè el poble prengui part en el cant"

El 1987 vam emprendre la impressionant tasca, en aquells moments, d'organitzar una Trobada General. Acudiria molta gent al poble i els acollíriem de la millor manera possible. Teníem la sensació que calia moure tota una logística perquè tot estigués a punt.

En una època en què no hi havia futllets turístics sobre el poble ni les facilitats d'avui en dia per a l'edició de textos, vam imprimir uns petits llibrets amb informació sobre la Sénia: La Sénia històrica; La Sénia avui; La Sénia turística; i l'explicació de l'entitat Joventuts Unides. Recordem la col·laboració decidida de l'enyorat Joan Antolí, que en aquells moments era director de la Caixa, una de les entitats bancàries col·laboradores.

El concert va tindre una part d'actuació de la coral polifònica. Aquí en tenim una fotografia, amb Isabel Queralt asseguda i amb Rossend Aymí al darrera, acompanyant amb l'orgue que ell mateix s'havia construït i que havia muntat a l'església per a l'ocasió. Recordem que cantaires com Albertina Llobregat, Pepita Querol o Mari Carmen Garcia hi van tenir petites intervencions de solistes. O Gregori Mestre cantant el salm de la missa.

I, sobretot, les sessions d'assajos previs, amb assistència del Pare Gregori i del Germà Odiló, fent-nos indicacions sobre la interpretació: "El vostre nom", "Sou feliç, Verge Maria", "Sou beneïda", "Maria ens ha portat el Salvador del món", "Déu vós guard, Maria"... Cançons que ara canta tota l'assemblea en la festa de la Mare de Déu de Pallerols.

"Lloeu el Senyor al so de cordes i flautes"

El 1993 vam tornar a acollir la Trobada General. L'any anterior, havíem inaugurat l'orgue de la parròquia (i de tot el poble) amb una cerimònia que va comptar amb la participació com a organista del Pare Gregori Estrada, el qual va acompanyar els cants de la coral polifònica i va oferir una audició. L'any següent vam voler destacar el paper important de l'orgue en la litúrgia.

El concert d'aquest any va ser impressionant, va ser de primera categori. Andreu ens va animar a preparar el Magnificat d'Àngel Rodamilans, una peça no gens fàcil per a una coral com la nostra. Vam treballar de valent i, com tots els grans reptes, el nostre esforç ens va fer millors. Ho vam aconseguir, amb ajuda de solistes i d'altres cantaires, però ens en vam sortir.

El Pare Abat Cassià M. Just, el Pare Gregori Estrada i
mossèn Cristóbal Suñé, que els fa entrega d'un quadre de la
Mare de Déu de Pallerols. Al costat: Lledó Barberà,
Elena Valls, Esther Segura i Mari Carmen Martínez.
Però, sobretot, el concert va tenir dos aspectes de rellevància a destacar. El primer, l'audició d'orgue que a la primera part va oferir l'Abat Cassià M. Just. El segon, la interpretació del Magnificat, amb acompanyament a l'orgue del Pare Gregori; una peça rarament interpretada. Per tots aquests al·licients, Catalunya Música va desplaçar els seus equips i va fer una gravació del concert, que encara avui és una referència.

A les portes de la tercera Trobada

De les dos trobades anteriors, ens han quedat records magnífics, grans fites assolides i uns cants que han passat a formar part de les nostres celebracions litúrgiques de les festes assenyalades. I, indirectament, ens ha quedat l'orgue, un instrument extraordinari per la seua magnificència, un tresor per a tot el poble.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

... ON SIGUEU, CANTEU I FEU CANTAR!

JOVENTUTS UNIDES, PREMI CLAVÉ 2023

MUNTANYES DEL CANIGÓ

ANSELMO: EL CAMÍ DELS HEROIS

LLUÍS, PARE D'UXIA